ABD’nin bir numaralı otomobil üreticisi Ford‘un yeni nesil elektrikli kamyonet modeli F-150 casus kameralara yakalandı! İlginç bir şekilde Ford mühendisleri bu kez aracın elektrikli olduğunu gizleme ihtiyacı hissetmişler. Neyse ki InsideEvs‘in editörleri halen daha geliştirme aşamasında olan ve en son Şubat ayında görüntülenen aracın elektrikli olduğunu rahat bir şekilde fark etmişler.

İlk bakışta karşınızdaki aracı normal bir F-150’den ayırt edebilmeniz çok zor. Ancak yakından çekilen bazı fotoğraflara baktığınız zaman, detayların F-150’nin elektrikli olduğunu ele verdiğini anlayabilirsiniz.

Mesela arabanın arka tamponunun hemen altında bir egzoz çıkışı konumlandırılmış. Fakat bu tamamen yanıltma amaçlı, çünkü egzoz düz değil yana doğru uzanmış. Üstelik herhangi bir şekilde düz boruyla veya motorla bağlantısı da yok.

Öte yandan aynı fotoğrafta elektrikli F-150’nin bağımsız arka süspansiyonlara sahip olacağının ipucu da yer alıyor.

Fotoğraflara bakarak yapabileceğimiz bir diğer çıkarım da F-150 EV’in standart modele kıyasla yerden biraz daha yüksek olduğu yönünde. Bunun sebebi bataryaların kabin altına konumlandırılabilmesi için aracın bir tık daha yükselmek zorunda olması. Yine de fazladan eklenen bu ağırlık aracı pek yormuşa benzemiyor.

Ee, araba elektrikli olduğu için nereden fişe takılacağını da merak ediyor olabilirsiniz. Ford mühendisleri burada ustaca bir gizleme yöntemine başvurmuş ve şarj kapağını ön tamponun sürücü tarafındaki kısmına gizlemiş. Dikkatlice bakıldığında bu bölme görülebiliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version