ABD‘nin en büyük ikinci otomobil üreticisi Ford, İngiltere’nin başkenti Londra’daki fabrikalarının insan gücüyle ulaşılması güç noktalarını denetlerken yenilikçi bir teknolojiden faydalanmaya başladı: Drone’lar!

Dagenham‘daki motor fabrikasında kullanıma alınan dronelar sayesinde Ford hem zamandan, hem de paradan tasarruf edebiliyor.

Bugüne kadar kullanılmaması hataydı

Geçmişte fabrika yöneticileri senede en az bir kez fabrikada şalterleri kapatıp üretimi durdurur, yüksek riskli ve hayli zaman alan çeşitli denetimlerde bulunurdu. Fabrikanın çatısı ve yüksek yapılar gibi ulaşılması zor yerlerde yapılan denetimlerin çok fazla vakit aldığı da bilinen bir gerçek.

Şimdilerde kullanıma giren dronelar ise Michigan merkezli otomobil üreticisinin güvenlik teftişlerini üretim hattını kapatmadan gerçekleştirebilmesini mümkün kılıyor.

Fabrikada çalışan ve “Panter” kod adlı EcoBlue dizel motorunun üretim yöneticisi olan Pat Manning, basın mensuplarına verdiği demeçte drone’ların Ford’un çok daha objektif bir fabrika bakımı gerçekleştirebilmesini sağladığının altını çizdi. Muhtemel sorunların teşhisinde de drone’ların işe yaradığını belirten Manning‘e göre drone sayesinde alınan video ve görüntüler çok işe yarıyor.

Denetim süresi 12 saatten sadece 12 dakikaya düştü!

Otomobil fabrikasında denetimi yapılan en büyük bileşenlerden biri, ağır araç parçalarını taşımakta kullanılan devasa büyüklükteki kızaklar. Bu kızaklardan 200 tane var ve normalde hepsinin denetimi önceden tam 12 saat sürüyordu.

Oysa artık drone’lar sayesinde bu kızakların işçilerin üzerine düşmeyeceğinden tamamen emin olabilmek için sadece 12 dakikaya ihtiyaç duyuluyor. 

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version