Aralık ayının son günlerinde Motor1’de yer alan bir haberde Ford ve Volkswagen’in Mustang Mach-E modelinin daha küçük bir versiyonunu geliştirmek için işbirliğine gideceği, bahsi geçen araçta da VW’nin MEB adı verilen yeni modüler platform mimarisinin kullanılacağı iddia edilmişti. Ancak Ford cephesinden yapılan en son açıklamada bu iddialar reddedildi.
Şirket sözcüsü tarafından Ford Authority sitesine verilen demeçte “Tamamen elektrikle çalışan Mustang bazlı bir modeli Volkswagen’in MEB platformu üzerine yükseltmek gibi bir planımız yok. Avrupalı müşterilerimiz için MEB mimarisini kullanma niyetimiz var, evet, ancak bu model Mustang bazlı olmayacak. Hatta ikinci bir araba geliştirmeyi dahi düşünüyoruz. Bunun haricinde gelecekte tanıtılacak modellerimiz hakkında yorum yapamam” cümleleri kullanıldı.
“Küçük boyutlu Mach-E geliyor” denilmişti
Bu açıklamadan önce ortaya saçılan iddialarda Ford ve VW’den temsilcilerin Kasım ayında bir araya gelip elektrikli otomobil modelleri üzerine istişarelerde bulunduğu ve küçük boyutlu Mach-E için müzakere yaptıkları söyleniyordu. Buna göre bahsi geçen yeni model büyük ağabeyinden biraz daha farklı gözükecek, ancak yine crossover sınıfında kalmaya devam edecekti.
Geçen sene Temmuz ayında VW, Ford’un Avrupa pazarında önümüzdeki 6 yıl boyunca 600 binden fazla elektrikli model üretiminde kullanılması için MEB platformunun parça ve bileşenlerini satın aldığını duyurmuştu. Bu yıl ve devamında Ford, VW’den aldığı bu mimariyi Avrupalı müşterileri için geliştireceği elektrikli modellerde kullanmaya başlayacak.
