ABD’li otomobil üreticisi Ford‘un sürücüsüz araçlara olan ilgisi ve ayırdığı devasa AR-GE bütçesi herkesin malumu. Hedefine ulaşmak için birçok farklı firmayla ve teknoloji girişimiyle işbirliğine gitmekten çekinmeyen firma, şimdilerde ABD’nin en büyük perakende marketlerinden Walmart‘la çalışma kararı almış bulunuyor.

Postmates isimli şirket de bahsi geçen anlaşmanın paydaşlarından bir diğeri.

İki dev firma arasındaki yeni ortak çalışma kararıyla müşterilerin Walmart’tan çevrimiçi olarak yaptıkları günlük alışverişlerin sürücüsüz arabalarla teslim edilmesi amaçlanıyor.

Eğer beklendiği gibi proje olumlu sonuçlanırsa mutfak alışverişlerinden tutun, sebze ve meyveye kadar birçok Walmart ürünü mobil uygulama üzerinden verilecek siparişin ardından otonom araçlarla alıcıların kapısına kadar gidecek.

Pilot program başladı bile

Ford’dan yapılan açıklamada Walmart’ın halihazırda mevcut olan teslimat servisinin sürücüsüz araçlardan nasıl faydalanabileceğini araştırmak için pilot programın başlatıldığı bilgisi verildi. 2011 yılında temelleri atılan ve kurye hizmeti veren Postmates firması da Ford ve Walmart’la mevcut altyapısını paylaşarak pilot programın daha hızlı sonuçlanmasını sağlayacak.

Şimdilik sınırlı bölgede geçerli

Otonom araçlarla market alışverişi teslimatları şuan için sadece Miami bölgesindeki Walmart’larda geçerli. Üstelik adı her ne kadar sürücüsüz olsa da, direksiyonun arkasında mutlaka bir insan bulunuyor. Bu sayede Ford, müşterilerin tercihlerine ve geri dönüşlerine dair veri toparlarken mantıklı bir güvenlik önlemi de almış olacak.

Projenin olumlu sonuçlanması sürücüsüz araçların hayatımızı olumlu yönde nasıl etkileyebileceğinin de bir göstergesi olacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version