ABD’nin en büyük otomobil üreticilerinden Ford, çıkışı uzun süredir beklenen ve casus fotoğrafları bir süre önce yabancı otomobil sitelerinde yayınlanan hibrid Mustang modeli için sinyal verdi.

Paylaşılan son fotoğraflar Mustang’ın halka açık alanda test edildiğini, aracın benzinli motorun yanı sıra bir de bataryaya ve elektrikli güç ünitesine ev sahipliği yapacağını gösteriyordu. Keza yine elektrikli ve performans odaklı bir crossover modelinin çıkış yapması da beklentiler arasında.

Zamanlama manidar bulundu!

Malum, Ford halihazırda elektrikliye dönüşüm yapacağını resmen açıklamış bir firma. Ancak mavi oval logolu üretici tam da Tesla Model Y‘nin tanıtımının gerçekleştiği esnada Twitter’dan yaptığı paylaşımla gündeme geldi.

https://twitter.com/Ford/status/1106390283082715137

Ford’un sosyal medyadaki resmî hesabından bugün saat 11:02’de yaptığı paylaşımda mavi aydınlatmalı Ford logosu ve altında da “Atlarınıza sıkı tutunun” yazısı görülüyor. Aslına bakılırsa bu logo Ford’un geçen sene Ekim ayında reklamını yaptığı hibrid Mustang’i andırıyor. Bunun dışında sırf mavi aydınlatmalı logoya baktığımızda ise herhangi bir çıkarımda bulunabilmek güç.

V8 gibi performanslı olacak

Şuana dek elde ettiğimiz bilgiler yeni çıkacak olan hibrid Mustang modelinin “V8 gibi performanslı” olacağı yönünde. Ancak muhtemelen kaputun altında bir V8 motoru tercih edilmeyecektir. Tabii bu motorun Ford’un Ocak ayında patentini aldığı hibrid V8 olabilme ihtimali de var.

2021’de piyasaya çıkması beklenen elektrikli Mustang’in hemen ardından bir sonraki nesil Mustang’in çıkışına da şahitlik edeceğiz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version