Satışlarının büyük çoğunluğunu Kuzey Amerika bölgesinde gerçekleştiren Ford, yalnızca iki araç kalana kadar ürün gamındaki crossover ve sedan modellerini bir bir devre dışı bıraktı.

Şirketin 2018 yılı için ilk çeyrek finansal raporlarını açıklamasının ardından bir önceki seneye kıyasla yüzde 7 oranında büyüme kaydetmiş olması da bu kararı geriye çeviremedi. Bu sebeple Ford’un yeni bir sedan modeli çıkarmasını bekleyenler hayal kırıklığına uğramış bulunuyor.

2020’den itibaren Ford, Kuzey Amerika’da satışını gerçekleştireceği araçların yaklaşık yüzde 90’ının kamyonet ve ticari araçlardan oluşmasını planlıyor. Bu da yeni bir araç satın almak üzere yetkili satış noktalarına giden ABD vatandaşlarının şoka uğramasına yol açabilir. Öyle ki halihazırda mevcut olan araçlar da stoklar tükendikten sonra satın alınamayabilir.

Yeni sedan modellerine yatırım yapılmayacak

Ford’un bugün yaptığı açıklamada “Kuzey Amerikalı müşterilerin artık talep etmemesi ve kârlılık seviyesinin düşmesi gibi sebeplerden ötürü geleneksel Ford sedan modellerinin yeni versiyonlarını üretmek için yatırım yapmayacağız” denildi ve eklendi: Önümüzdeki iki yıl boyunca Ford’un Kuzey Amerika’daki ürün gamı yalnızca çok satan Mustang ve tamamen yenilenen Focus Active isimli crossover modellerinden ibaret olacak.

An itibariyle Ford, ABD’de 6 farklı aracın satışını gerçekleştiriyor. Fiesta, Focus, C-Max ve Mustang’ın yanı sıra büyük sedan modeli Taurus da listede var. Ancak ne yazık ki bu listedeki çoğu araç tarihe karışacak ve yalnızca 2 adet modelin satışına devam edilecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version