ABD’li otomobil üreticisi Ford ve navigasyon uygulaması Waze, güçlerini birleştirerek yeni bir navigasyon yazılımı üzerine çalışmaya başladıklarını duyurdu. Buna göre kurulacak ortak bir ekip, Ford modellerindeki araç içi eğlence sistemine gömülü olarak çalışması planlanan gerçek zamanlı trafik ve navigasyon hizmetini hayata geçirecek.

Bahsi geçen uygulama SYNC AppLink yazılımı aracılığıyla Ford araçlarındaki dokunmatik ekrana yansıtılacak ve sürücünün sesli komut verebilmesi de mümkün olacak.

Trafikte olan bitenden haberdar olun!

Yalnızca Sync-3 desteğine sahip olan Ford araçlarında çalışacak olan uygulama, araçtaki USB girişine iPhone’un takılmasıyla açılacak.

Yüklü olan Waze uygulaması aracın dokunmatik ekranına bu şekilde yansıtılacak. Waze, sürücülere gerçek zamanlı trafik bilgilendirmelerinde bulunacak. Böylece kullanıcılar yoğun trafik, sıkışık güzergahlar, kazalar ve benzin fiyatlarından anlık haberdar olabilecekler.

Waze nedir?

Hem iOS, hem de Android telefonlarda kullanılabilen Waze kitle kaynaklı bir navigasyon uygulaması. Programı yükleyen herkes anlık trafik bilgisini diğer kullanıcılarla paylaşabiliyor. Uygulamayı çalıştıranlar kazalardan, güzergah değişikliklerinden ve trafiğin genel durumundan haberdar olabiliyorlar.

Ford cephesinden yapılan açıklamada kullanıcıların Sync-3 yazılımının 3.0 veya daha üst versiyonunun araçlarda yüklü bulunması gerektiği belirtildi. Şu aşamada Android cihazlar desteklenmiyor, ayrıca iPhone’ların da iOS 11.3 işletim sistemiyle çalışması şartı var.

Varış noktasına mümkün olan en kısa sürede ulaşmak isteyen iPhone sahibi Ford kullanıcıları, Waze ile geliştirilen bu ortaklıktan faydalanmaya bir an önce başlayabilirler.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version