ABD’li otomobil devi Ford, geçtiğimiz Çarşamba günü yayınlanan basın açıklamasında Detroit şehrindeki Flat Rock fabrikasına ek yatırım yapma kararı aldığını duyurdu. Buna göre fabrikada yeni nesil bataryalı ve elektrikli modellerin yanı sıra hibrid Mustang‘ın da üretimi gerçekleştirilecek.

Yeni kurulacak üretim bantları için 2023 yılına kadar fabrikaya 850 milyon dolardan fazla yatırım yapacağını duyuran Ford, halihazırda bahsi geçen tesiste Mustang ve Lincoln Continental modellerinin üretimini gerçekleştiriyor. Yatırımın tamamlanmasıyla birlikte fabrikada 900 yeni işçi daha iş başı yapacak ve ikinci bir vardiya daha eklenecek.

Elektrikliye 11.1 milyar dolar yatırım yapılacak

Flat Rock‘ta elektrikli modellerin üretilecek olması, Ford’un içten yanmalı motorları aşama aşama terk etme ve elektrikliye dönüş için dünya çapında 11.1 milyar dolar yatırım yapma planının bir parçası. Öte yandan Ford, yeni çıkacak olan ve ismi henüz açıklanmayan yeni nesil elektrikli SUV modelini de Meksika‘daki Cuautitlan fabrikasında üretecek.

2022 yılına kadar en az 13 adet elektrikli modeli piyasaya sürme kararı alan Ford, bu modellerden birinin 2020 Mustang hibrid olacağını da açıkladı. Bu ve diğer yeni nesil elektrikli modellerde detayları henüz bilinmeyen bir elektrikli otomobil platformu kullanılacak.

Otonom araç üretimi için 900 milyon dolar

Ford’un tüm yatırımları bunlarla da sınırlı değil. Michigan eyaletinin güneydoğusundaki operasyonlarını genişletmek ve otonom araç üretim tesisini hayata geçirmek için şirket 900 milyon dolarlık ekstra bir yatırımı da planlamış bulunuyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version