ABD’nin önde gelen otomobil üreticisi Ford, elektrikli kamyonet üreticisi Rivian için kesenin ağzını açtı. Firmaya tam 500 milyon dolar değerinde yatırım yapan Ford’un yeni elektrikli otomobili, Rivian’ın esnek platformu üzerine inşa etmesi söz konusu.

Şuan için devletin onayını bekleyen yatırım paketi Rivian için bir ilk değil. Daha önce de Amazon’dan 700 milyon dolar değerinde yatırım alan firmanın General Motors’la muhteşem bir yatırım için görüşmeler yaptığı konuşuluyordu. Ancak görünen o ki Ford daha erken davranmış.

10 senelik firma 6 ayda patladı!

Aşina olmayanlar için bahsetmek gerekirse Rivian, aslında yaklaşık 10 senedir farklı isimler altında pazarda varlığını sürdüren bir firmaydı. Fakat bundan 6 ay kadar önce Los Angeles Otomobil Fuarı‘nda ilk iki yeni modelini tanıtarak büyük çıkış yaptı: R1S SUV ve R1T kamyonet modelleri. Firmanın hedefi seri üretime önümüzdeki sene itibariyle başlamak.

Elektrikliler için kesenin ağzı önceden açılmıştı

Ford şuan için Rivian’ın teknolojisinden faydalanarak hangi modeli geliştireceğine veya bu yeni modelin ne zaman piyasaya çıkacağına dair bir açıklama yapmış değil. Ancak CEO Jim Hackett, Rivian’a yaptıkları yatırımın elektrikli otomobillere yapacakları 11 milyar dolar değerindeki yatırımın haricinde değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

İki yeni modelin ismi masada

Tahminler Ford’un çok satan kamyonet modeli F-150 ve Mustang‘den ilham alınarak tasarlanan yeni elektrikli crossover modelinin Rivian’ın platform ve teknolojisinden faydalanılarak geliştirileceği noktasında yoğunlaşıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version