Alışveriş yapmamızı kolaylaştıran market arabaları süpermarketlerin park alanlarında, herhangi bir anda karşımıza çıkabiliyorlar. İki arabanın arasında kaldığında fark etmesi pek de kolay olmadığı için market arabasına çarpıp aracınıza zarar verebilmeniz işten bile değil.

Çoğu kişinin en büyük korkuları arasında yer alan bu durum neticesinde ABD’li otomotiv devi Ford’un Avrupa birimi, bu tür durumların bir daha yaşanmaması için çok parlak ve bir o kadar da pahalı bir fikir geliştirmiş bulunuyor.

Ford’un bu yeni icadına ilişkin hazırladığı videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=IqrDFWmehDU

Çarpışma önleyici sistemle benzer mantıkta

Evet, karşınızda Ford’un kendi kendine fren yapabilen market arabası! Oldukça dikkat çekici ve sıra dışı bir tasarıma sahip olan bu sepet, markanın son model araçlarında yer alan çarpışma önleyici sistemle benzer mantıkta çalışıyor. Market arabasının ön noktasında bulunan sensör sürekli olarak önünü tarıyor ve herhangi bir engel fark ettiği zaman çarpışmayı önlemek için otomatik fren yapıyor.

Bu ne anlama geliyor? Sert esen rüzgarla park alanında savrulan market arabaları artık hiçbir müdahaleye gerek duymaksızın, araçlara çarpmadan önce kendilerini sabit tutabilecekler.

İnsanları da algılayabiliyor

Tabii fren yapabilen market arabasının tek avantajı bu değil. Eğer bir çocuk bu market arabasıyla rafların arasında yarış yapmaya kalkarsa, eşyaları devirmeden önce fren yapabilecek. İnsanları da algılama yeteneğine sahip olduğu için market arabası kullanan bir başkasına çarpma riski olmayacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version