Bu yılın Temmuz ayında Fransa’da plug-in binek otomobil pazarı yüzde 9.5’a kadar yükseldi. Oysa geçen senenin aynı ayında bu oran yüzde 2.5 olarak kayıtlara geçmişti. Yaşanan bu 4 katlık artışın yanı sıra genel olarak Fransız otomobil pazarı toparlanma eğilimine girerek 2019 yılının Temmuz ayına kıyasla yüzde 3.7’lik bir artış kaydetti.

En çok satan plug-in elektrikli modellere baktığımızda ise karşımıza Renault Zoe ve Peugeot e-208 çıkıyor.

Geçen senenin Temmuz ayında satılan plug-in otomobil adedi 4 bin 258 idi. Bu senenin aynı döneminde ise 16 bin 967 araç daha trafiğe katıldı. Bu da 4 katı artış anlamına geliyor.

Pasta grafiğini detaylı olarak incelediğimizde ise tamamen bataryadan güç alan elektrikli otomobil adedinin yüzde 5.57’lik bir dilim oluşturduğunu görüyoruz. Bu arabalardan toplamda 9967 adet satılmış. Toplam 7 bin adet satan plug-in hibrid araçlar ise yüzde 3.91’lik bir paya sahip.

Bataryalı arabalar her ne kadar çok tercih ediliyor olsa da, plug-in modellerde de gözle görülür bir artış söz konusu.

Zoe ve e-208 satışları sırtlamış

En çok satan elektrikli modellerden Renault Zoe, bu yılın Temmuz ayında 3 bin 834 adet satmış. Haziran’da ise bu rakam 6 bin 11 idi. Görece bir düşüş yaşanmasına rağmen genel toplama baktığımızda bir sene içerisinde 21 bin 484 adet satılması Zoe için başarı sayılabilir.

Modelin en büyük rakibi Peugeot e-208 ise 2127 adet satmış ve sene içerisinde 11 binlik satış adedini yakalamış.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version