Yukarıda fotoğrafı yer alan 1990 model Peugeot 205 GTI, türünün ilk ve tek örneği olabilir.

Dünyanın en lüks markaları arasında yer alan Louis Vuitton‘un sahibi Fransız milyarder Bernard Arnault tarafından Peugeot firmasına özel olarak sipariş edilen 205 GTI, ikinci seviye zırhlı korumaya ev sahipliği yapıyor. Fren ve süspansiyonu da normal modellere kıyasla daha gelişmiş olan araçta yok yok.

Özel deri koltuklar, A/C klima, hidrolik direksiyon gibi dönemine göre iyi özelliklere sahip olan araba, Arnault tarafından uzun yıllar boyunca kullanılmış. Halkın arasına dikkat çekmeden karışmak isteyen, ancak bunu yaparken güvenliğinden de ödün vermek istemeyen Fransız milyarder 205 GTI’i sonradan koleksiyonuna katmaya karar vermiş.

180 bin liraya satılıyor!

Şimdilerde bu araç, Lüksemburg‘un Howald şehrindeki Artandrevs isimli galeri tarafından satışa çıkarılmış durumda. Aracın fiyatı ise 37 bin 500 Euro, yani yaklaşık 180 bin TL!

1.9 litrelik hacme sahip dört silindirli motoru ilk günkü gibi performans veren araç henüz 14 bin 700 kilometrede. Yaşına göre neredeyse hiç kullanılmadığını söyleyebilmek mümkün. Zırhı yüzünden fabrika çıkışı ağırlığına 450 kilogram daha eklenen modelde herhangi bir performans kaybı yaşanmıyor.

Siyah filmli camlarıyla dikkat çeken aracın iç kabinine ise gri renk hakim. Zeminde kullanılan paspasın kırmızı renkli oluşu da içeriye güzel bir hava katıyor. Deri koltuklar ve kapı kolları 205 için hiçbir zaman fabrika tarafından ek paket olarak sunulmamıştı. Anlaşılan bu, Fransız milyardere Peugeot’un özel bir jesti. 

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version