Flyboard Air’in mucidi Franky Zapata, İngiltere ile Fransa arasındaki ilk uçuşun gerçekleşmesinin ardından geçen 110 yılı kutlamak için Manş Denizi’ni icat ettiği uçan hoverboard ile geçmeyi planladığını duyurdu. The Guardian’da yer alan habere göre Zapata uçuşunu Sangatte ile St. Margaret’s Körfezi arasında saatte 140 km hızla icra edecek. Uçuşun ise toplamda 20 dakika kadar sürmesi planlanıyor.

Başarı şansı çok ama çok düşük!

Bu uzun mesafeyi hoverboard ile tamamlamak Fransız mucit için gerçekten zorlayıcı olacak. Çünkü Fransa’nın ulusal bayramı Bastille Günü’nde havada düzenlediği gösteriyle dünyanın gündemine oturan Zapata, bu gösteriye su üzerinde giden Flyboard ile 50 ila 100 saat arası pratik yaparak hazırlanmıştı.

Nitekim mucidin bizzat kendisi The Parisien’e verdiği demeçte Bastille Günü’nde sergilediği performansın hoverboardın yeteneğinin toplam yüzde 3’üne denk geldiğini, kanalı geçmek için yüzde 100 performansa ulaşması gerektiğini ve başarı oranının yüzde 30 olduğunu dile getirdi.

Beş adet turbo motora sahip

Üstün bir mühendislik aklıyla geliştirilen hoverboard toplamda 5 adet turbo motora ev sahipliği yapıyor ve bu motorların her biri yaklaşık 250 beygir güç üretebiliyor. Hoverboard’ın uçmasını sağlayan yakıt tankını ise Zapata sırtına geçiriyor, elindeki joystik ile de aleti kontrol ediyor.

Flyboard Air’in havada en fazla 10 dakika kadar kalabildiğini hesaba katarsak, Zapata’nın Manş Denizi’nin yarısında mola verip yakıt ikmali yapması gerektiğini söyleyebiliriz. Bakalım, ünlü mucit bu girişimde başarıya ulaşabilecek mi?

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version