Bünyesinde birçok marka bulunduran Amerikan otomobil üreticisi General Motors, aralarında 2020 model Chevrolet Corvette’in de bulunduğu bazı arabalar için satışı durdurma kararı aldı. Buna gerekçe olarak ise arabaların fren tertibatında tespit edilen bir sorun gösterildi.

Yapılan resmî açıklamaya göre sorun arabaların fren servosunda mevcut. Elektronik olarak kontrol edilen kablolu bu bileşenle ilgili GM, The Drive sitesine gönderdiği açıklamada kullanılan bir sensörün hatalı olduğunu belirtti. Hatalı sensör yüzünden fren balataları bazı koşullarda çalışmıyor, haliyle bu da can sıkıcı kazalara davetiye çıkarabilecek bir durum.

Neyse ki fren pedalı ana fren silindirine mekanik olarak bağlı olduğu için sürücü bu parçanın hata verip çalışmayı durdurması halinde arabayı durdurabiliyor. Ancak arabayı durdurmak için fren pedalına her zamankinden daha fazla güç uygulamak gerekiyor. En iyi ihtimalle bu sorunlu parçanın sürüş konforunu olumsuz etkilediği bir gerçek.

Corvette harici bazı modeller de listede

İşin kötü tarafı GM’nin şemsiyesi altında bulunan başka markalara ait modellerde de aynı hatalı sensör kullanılmış. Bu yüzden Corvette’in yanı sıra 2020 model Cadillac C4, CT5 ve XT4 ile birlikte 2021 Chevrolet Trailblazer ve 2021 Buick Encore GX’lerin de satışı durdurulmuş vaziyette.

Önceden satışı gerçekleştirilen modellerle ilgili henüz bir geri çağırma programı başlatılmış değil. Ancak The Drive’da yer alan habere göre kısa süre içinde geri çağırma kararı duyurusu yapılabilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version