Amerikan elektrikli otomobil üreticisinin Güney Kore’deki satışları gayet iyi gidiyor. Bugün yayınlanan rakamlara bakacak olursak Ocak ayından Eylül ayına kadar geçen süre zarfında Tesla, ülkedeki elektrikli otomobil pazarını tek başına domine etmiş durumda. Öyle ki satılan tüm elektrikli otomobillerin yaklaşık yüzde 80’i Tesla’nın ürettiği modellerden oluştu.

Tam rakam paylaşmak gerekirse Ocak – Eylül ayları arasında Tesla’nın G. Kore’de 10 bin 518 adet araba sattığını belirtebiliriz. Bu da yılın aynı döneminde Güney Kore’de satılan tüm elektrikli otomobillerin yüzde 79.6’sına denk geliyor.

Ülkenin resmî ajansı Yonhap’ın yayınladığı verilere baktığımızda ise son aylarda Tesla satışlarının ciddi manada ivme kazandığını görüyoruz. Mesela sadece Eylül ayında 2 bin 56 tane araba satılmış. Eylül ayında satılan tüm elektriklilerin yüzde 91’ine denk geliyor bu rakam.

Yüzde bin 500’den fazla artış söz konusu

Yerli markalar olan Hyundai ve Kia’ya ait elektrikli modeller varken Güney Kore halkının ABD’li Tesla’ya bu kadar çok teveccüh göstermesi düşündürücü.

Öyle ki Teslarati’nin haberine göre geçen senenin aynı dönemine kıyasla satışlarda yüzde bin 500’den fazla bir artış elde edilmiş. Tabii bu artışta Model 3’ün fiyatının uygun tutulmasının payı büyük. Keza devletin elektrikli otomobillere verdiği vergi teşviği de insanları çevre dostu bu modellere yöneltmiş durumda.

Son olarak EV Sales Blog’un verilerine göre Güney Kore elektrikli otomobil pazarının yüzde 31’i sadece Tesla’nın Model 3’ünden oluştuğunu belirtelim.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version