Daimler, Mercedes Benz bünyesinde geliştirilen ve dünyanın birçok şehrinde kullanılan Citaro isimli otobüs modelinin elektrikli versiyonunu geliştirmek için düğmeye bastı. eCitaro ismini taşıyacağı belirtilen ve tamamen elektrikten güç alması hedeflenen bu model, geleceğin şehirlerinin vazgeçilmez toplu taşıma araçları arasındaki yerini almaya hazırlanıyor.

Sıfır emisyon değerine sahip olan bu araçlar hiçbir şekilde ses çıkarmadan, gürültü kirliliği yapmadan çalışabiliyor. Üstelik şimdiden birçok şehir belediyesi eCitaro için siparişlerini verdi bile. 2018 yılının sonuna doğru da teslimatların peyderpey gerçekleştirilmesi bekleniyor.

eCitaro bugün kamuoyuna tanıtıldı

Resmî tanıtımı Daimler tarafından henüz bugün gerçekleştirilen eCitaro’nun farklı bir modeli üzerine çalışmalar devam ediyor. Menzil arttırıcı ile satışa sunulacak olan bu aracın hayata geçirilmesiyle birlikte yüzölçümü geniş bir büyük şehrin tüm hatlarında eCitaro modelleri kullanılabilecek.

Mevcut fosil yakıtlı Citaro‘lara tasarım yönüyle çok benzeşen eCitaro’ya ilişkin Daimler AG’ın Yönetim Kurulu Üyesi Martin Daum, “eCitaro’nun dünya prömiyerini gerçekleştirdiğimiz bugün, geleceğin toplu taşıma ağlarına şekil vermek için tarihi bir gün” değerlendirmesinde bulundu.

243 kWh’lık bataryalara sahip

Yeni Mercedes Benz eCitaro’da yer alan li-ion bataryalar 243 kWh değerine sahip. Modüler yapıda oldukları için 10 adete kadar batarya eCitaro’da kullanılabiliyor. Bu bataryaların ikisi aracın tavanına, dört tanesi ise arka kısımda konumlandırılabiliyor.

Fişle şarj edileceği belirtilen eCitaro’nun ısıtma, soğutma ve havalandırma gibi enerji sarfiyatı da minimize edilmiş durumda.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version