Arabanızı çalışır halde park edip marketten alışveriş yapmaya gitmek, yakıt tüketimini dert edinenlerin canını hayli sıkan bir durum. Ancak Japon otomobil üreticisi Toyota, yakıt verimliliğini arttırmak için gelecekte piyasaya sürülecek yeni modellerinin otomatik kontak kapatma özelliğine sahip olacağını duyurmuş bulunuyor.

Amaç yakıt tüketimini düşürmek

Toyota’dan yapılan açıklamada duyurusu yeni yapılan bu özellikle ilgili “Otomatik Kontak Kapatma fonksiyonu, önceden belirlenen bir süre boyunca aracın çalışır halde kalması durumunda devreye giriyor ve kontağı kapatarak yakıt sarfiyatını düşürüyor. Gelecekte bu özelliği mobil uygulama üzerinden yönetme ve hatırlatıcı oluşturma gibi yeniliklerle güncellemeyi düşünüyoruz” dedi.

Aslına bakılırsa bu özellik Toyota’nın eski bazı modellerinde zaten kullanılıyordu. Ancak özellik sadece araç hareketsiz halde iken uzun süre çalıştığında ses çıkararak sürücüyü uyarmakla yetiniyordu. Yeni versiyonda Toyota sürücüye haber verdikten sonra kendiliğinden kontağı kapatıp motorun boş yere yakıt harcamasının önüne geçmiş olacak.

Otomatik park özelliği de yolda

Motorun kendiliğinden kapanmasının yanı sıra Toyota, gelecekteki modellerinin otomatik park özelliğine de ev sahipliği yapacağını açıkladı. Fakat yanlış anlaşılmasın, bu özellik araçların kendiliğinden boş bir yere park edebileceği anlamına gelmiyor. Sadece sürücü aracı park ettikten sonra vites pozisyonunu “P”ye almadığı zaman bu fonksiyon devreye giriyor ve park pozisyonuna alıyor.

2020’den itibaren banttan inecek modellerde yer alması beklenen bu özellikler, daha güvenli ve keyifli bir sürüş deneyimi için ideal gözüküyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version