Beş gün, üç kıta ve dört şehir: Münih, New York, San Fransisco ve Pekin. Bu satırlar dünyaca ünlü bir rock yıldızının dünya turuna çıkacağını hatırlatıyor gibi durabilir, ancak durum sanılandan çok daha farklı. BMW’nin yeni nesil konsept aracı iNEXT World Flight (Dünya Uçuşu) etkinliği kapsamında yükleneceği uçakla dünyanın farklı noktalarında arz-ı endam etmeye hazırlanıyor!

Dünyanın en gelişmiş ve verimli kargo uçakları arasına yer alan Lufthansa Cargo Boeing 777F modeline yüklenen BMW Vision iNext, elektrikli ve otonom özelliklere sahip bir otomobil.

İlk kez 2013 yılında görücüye çıkan BMW i3 modeli üzerine inşa edilen ve estetik olarak çok daha etkileyici bir görünüme kavuşan iNEXT, 3. seviyede otonom bir araç. Bilindiği üzere bu seviye, aracın hiçbir şekilde insan müdahalesine ihtiyaç duymadan akan trafikte seyredebileceği anlamına geliyor.

SUV değil, SAV!

i3’ün aksine Vision iNEXT modeli daha çok X5’i andırıyor. Bir SUV cüssesini taşıyor olsa da BMW bu modeli SAV (Sport Activity Vehicle) olarak değerlendirmeyi tercih etmiş. Hal böyle olunca aracı büyük tekerlekli, yüksek bir sedan diye nitelendirebilmek de mümkün.

Üretimi 2021’de başlayacak

Alman otomobil üreticisi BMW iNEXT‘in üretimine 2021 yılı itibariyle başlanacağı bilgisini paylaştı. Ayrıca şirket sözcüsü yıl sonunda düzenlenecek olan Los Angeles Otomobil Fuarı 2018 etkinliği kapsamında iNEXT’e dair merak edilen birçok sorunun cevap bulacağını da belirtti.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version