General Motors yeni nesil batarya teknolojisi Ultium’u tanıttı. Elektrikli otomobil modellerini daha düşük maliyetli, daha uzun menzilli ve verimli hale getirmek için geliştirilen bu esnek platform GM’nin ortak şirketi LG Chem ile birlikte geliştirildi. Batarya hücrelerinin maliyetini kWh başına 100 dolardan aşağıya düşürme gayretiyle tasarlanan Ultium, sıfır emisyon salınımı gerçekleştirerek 640 kilometreden fazla bir menzil değerine sahip olacak.

Şu bir gerçek ki GM, elektrikli otomobil pazarına hiç de yabancı değil. Hatta ABD’li üreticinin ilk elektrikli model tasarlayan firmalardan biri olduğunu da biliyoruz. Ancak buna rağmen gruba ait markaların pazarda çok da büyük pay kapmadığını söyleyebilmek mümkün. Tamamen elektrikten güç alan tek modeli Chevrolet Bolt EV isimli kompakt hatchback aracı olan GM en fazla 420 kilometre kadar bir menzil vaat ediyor.

Yeni nesil modeller Cadillac markasıyla çıkacak

Ürün çeşitliliğini arttırmak ve daha fazla müşteriye ulaşabilmek için GM, bünyesindeki Cadillac markasını birçok elektrikli modelle zenginleştirecek. Chevrolet’in de birçok elektrikli model çıkarması planlanıyor. Firma bir yandan da efsanevi Hummer modelini yeniden elektrikten güç alacak şekilde piyasaya sürecek ve bir zamanlar GMC markasını taşıyan aracı 1,000 beygirden fazla bir güçle donatacak.

Bugün geldiğimiz noktada tüm bu elektrikli modellerin altında yatacak olan batarya teknolojisini öğrenmiş bulunuyoruz: GM Ultium pilleri. En büyük pil tedarikçilerinden LG Chem’in de maharetiyle tasarlanan bu bataryalar gelecekte daha sık karşımıza çıkacağa benziyorlar.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version