Geçtiğimiz yılın sonuna doğru Volkswagen Grubu, 2029 yılına kadar 75 adet elektrikli ve 60 tane de hibrid otomobil modelini piyasaya sürme niyetini duyurmuştu. Tabii ki bu modellerin hepsi Volkswagen Grubu’nın kanatları altındaki diğer markaların logolarını da taşıyacak. VW’nin yeni nesil elektrikli şehir içi ulaşım araçlarını toparladığı I.D. serisinin yeni hatchback üyesi ID.3’ün seri üretime hazırlandığını duyurmasının ardından gelen bu haber, VW hayranları tarafından sevinçle karşılanmıştı.

Coronavirüs salgını nedeniyle bu yılki Cenevre Otomobil Fuarı’nın iptal edilmesi sonucu VW, kendi imkânlarıyla ID crossover modeli ID.4’ün duyurusunu yapmıştı. Öğrendiğimize göre Avrupa kıtasının yanı sıra bu model, crossover ve SUV pazarının güçlü olduğu ABD’ye de gelecek.

En küçük üyenin ismi belli oldu

Öte yandan Çin’den yedek parça tedariğinin salgın sebebiyle aksaması gibi olumsuz etkenler VW’nin 2029 hedefine ulaşma gayretini olumsuz etkilememişe benziyor. Car Magazine dergisinde yer alan habere göre şirket ID serisinin manevra kabiliyeti yüksek en küçük üyesine ID.1 adını verecek.

Resmî fotoğraflarının gün yüzüne çıkmasına sayılı günlerin kaldığı belirtilen araba, ID.1 Crozz ve e-Roomzz van gibi farklı versiyonlara da ev sahipliği yapacak. Tahmin edileceği üzere ID.3 ve ID.4 gibi ID.1’de de VW’nin MEB platform mimarisi tercih edilecek.

Menzili gayet yeterli

ID.1’in 24 kWh ve 36 kWh olmak üzere iki faklı batarya seçeneğine sahip olacağı belirtiliyor. En büyük seçenekte aracın 298 kilometrelik mesafeyi tam dolu şarj ile kat edebileceği de elimize ulaşan bilgiler arasında.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version