Dünyanın en ünlü otomobil tasarımcıları arasında gösterilen, Italdesign isimli tasarım stüdyosuyla da tanınan Giorgetto Giugiaro yeni elektrikli sedan konseptini önümüzdeki ay Cenevre’de düzenlenecek olan otomobil fuarında görücüye çıkaracak. Enerji yönetimi üzerine çalışmalarını sürdüren Çinli şirket Envision’la birlikte geliştirilen modelin merak uyandıran fotoğrafı kamuoyuyla paylaşıldı.

Direksiyona gerek yok, ama…

Konsept araçta otonom sürüş yeteneği mevcut. A noktasından B noktasına giderken direksiyon sallamak istemeyen araç sahipleri için geliştirilen yazılımla ilgili açıklama yapan Giugiaro, Automotive News’e verdiği demeçte “Bu öyle bir teknoloji ki, arabaya direksiyon koymanın hiçbir manası yok. Ancak yine de direksiyonu iptal etmeye gönlüm el vermedi” dedi.

Öte yandan Giugiaro, elektrikli sedan konseptinin ergonomik ve keyifli bir sürüş deneyimi için “özgün ve inovatif” çözümler barındıracağını da dile getirdi.

Giugiaro, tasarım ve mühendislik üzerine çalışmalar yürüten Italdesign şirketini 2015 yılında Volkswagen grubuna satmıştı. Ardından GFG Style ismini verdiği yeni bir firmayı kuran ünlü tasarımcı, çalışmalarını bu isim altında yürütmeyi sürdürüyor.

Büyük düşünün: Devasa bir ekosistem!

Sedan modelinde Şangay merkezli Envision isimli enerji yönetimi şirketinin üstün teknolojiyle geliştirilen gerçek zamanlı bilgi işleme ve data analiz etme yazılımları kullanılıyor. Üstelik bu araç, akıllı ev ve akıllı şehir teknolojilerinin dahil olduğu geniş bir ekosistemin yalnızca bir parçası.

GFG Style’ın geliştirdiği kamuya açık ilk proje, Çinli girişimci Techrules için geliştirilen Ren isimli 1,287 beygirlik Ren elektrikli süper araba modeliydi. Araç geçtiğimiz yıl yine Cenevre’de düzenlenen otomobil fuarında tanıtılmıştı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version