Geçtiğimiz gün General Motors‘tan yapılan açıklamada şirketin Detroit’teki Hamtramck fabrikasında üretimin Ocak 2020’ye kadar devam edeceği belirtildi. Oysa şirket bu yıl Haziran ayından itibaren üretimi sonlandırmayı planlıyordu.

ABD’nin 1 numaralı otomobil üreticisi kârlılık oranını arttırmak için operasyonlarını elden geçiriyor. Buna yüzlerce personelin işine son vermek ve bazı fabrikaları kapatmak gibi radikal adımlar da dahil. Kâr marjının düşmesinin en büyük sebebi ise ABD genelinde otomobil satışlarının düşüş kaydetmesi.

Önümüzdeki seneye kadar üretime devam

Kapatılmanın kıyısından dönen Hamtramck fabrikasında Chevrolet Impala ve Cadillac CT6 sedan modellerinin üretimine önümüzdeki yılın ilk aylarına kadar devam edilecek.

GM’nin basın açıklamasında “Cadillac’ın CT6-V modelinde yer alan gelişmiş teknolojik özellikleri müşterilerimize sunmaya devam ederken üretim zamanlamasını da dengelemeye çalışıyoruz. Blackwing Twin-Turbo V8 motor ve Super Cruise sürücü asistanı sistemi bunlara dahil” denildi.

Bazı modellerin üretimi sonlanmıştı

Bahsi geçen fabrikada Buick LaCrosse sedan ve elektrikli hibrid Chevrolet Volt modelinin üretimine son verilmişti.

Öte yandan Detroit merkezli sendika United Auto Workers‘in Başkanı Gary Jones, GM’nin Hamtramck fabrikasında üretime devam etme kararından duydukları memnuniyeti ifade etti. Bu kararın işçiler ve aileleri için ümit kaynağı olduğunun da altını çizdi.

Jones, “GM’nin attığı bu adımı gayet olumlu karşılıyor, bu gibi zorlu zamanlarda kolektif pazarlık sürecinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha vurguluyoruz” dedi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version