Bünyesinde birçok otomobil markasını bulunduran ABD’li General Motors, 3D yazıcıları kullanarak daha hafif ve ucuz yedek parça üretmeye başlayacağını duyurdu.

Yazıcılar aracılığıyla üretildiği için ucuza mal edilen ve sıradan yedek parçalara nazaran daha hafif olan bu bileşenler, GM’nin önümüzdeki yıllarda piyasaya sürmeye hazırlandığı elektrikli arabaların vazgeçilmez unsurları arasında yer alabilir.

Malum, daha hafif arabalar daha uzun menzil kapasitesi anlamına geliyor. Keza parça üretiminin ucuzlaması, fiyat noktasında alıcılar için de kesinlikle çok olumlu bir gelişme.

Autodesk ile anlaşma tamam!

GM, 2023 yılından itibaren 20 yeni elektrikli ve hücre yakıtlı otomobil modelini yollara çıkarmanın peşinde. Geçtiğimiz hafta ünlü tasarım yazılımı Autodesk ile anlaştığını duyuran otomobil devi, şimdilerde bu işbirliğinin meyvelerini 3D yazıcılardan çıkartılan parçalarla almayı hedefliyor.

Bulut bilişim teknolojileri kullanıldı

GM, Autodesk’in yapay zeka algoritmalarıyla güçlendirilen bulut bilişim teknolojilerini kullanarak yedek parçaları 3D yazıcılardan çıkarmayı başardı.

İlk etapta şoför koltuğunun üzerine yerleştirildiği metal parçayı üreten ikili, normalde bu parçanın sekiz bileşenden oluştuğunu ve birçok farklı tedarikçiden temin edilmesi gerektiğini de belirtti. Oysa aynı kalitedeki malzemeyi 3D yazıcıdan tek parça şeklinde çıkartabilmek mümkün.

Üstelik 3D yazıcıdan çıkarılan yedek parçalar yalnızca kolaylığıyla değil, yüzde 40 daha hafif ve yüzde 20 daha dayanıklı olmasıyla da tercih sebebi haline gelmiş bulunuyor. Maliyetlerin düşmesi sonucu araç fiyatlarının ucuzlamasına yol açması da cabası.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version