General Motors, 2018 yılının son çeyreğine doğru Chevrolet markası tarafından geliştirilen elektrikli Bolt modelinin üretimini yüzde 20 oranında hızlandırmayı hedefliyor. Bu hedefin belirlenmesindeki en büyük etken, dünya genelinde elektrikli crossover modellerine olan rağbetin hızla artması.

Elektrikliye talep çığ gibi büyüyor

GM tarafından son olarak açıklanan kâr tablosunda bataryadan güç alan elektrikli modellere ABD ve dünyanın diğer ülkelerinde talebin arttığı belirtildi. Öyle ki yılın ikinci çeyreğinden itibaren uluslararası pazarda satışların yüzde 35 oranında artması bekleniyor. 2018’in ilk 6 ayı için beklenen artış oranı ise yüzde 40 dolaylarında.

Şirketin ABD‘deki satış operasyonlarının başında bulunan isim Kurt McNeil, konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Fabrikalarımızda hayata geçireceğimiz yeni üretim hatları sayesinde dünya çapında artan Bolt EV satışlarını yetiştirebileceğiz. Bu sayede sıfır emisyon vizyonuna ulaşmada önemli bir adımı da kat etmiş olacağız” dedi.

Menzil kapasitesi hayli yüksek

Sahip olduğu 60 kWh batarya ile 383 kilometrelik bir menzili yakalamayı başaran Bolt’un 2018 modeli hayli beğenildi. İlk kez 2016 yılında Kaliforniya’da üretilen aracın 2019 modeli de yolda, ancak henüz teknik ve donanımsal özellikleri bilinmiyor.

Öte yandan Bolt, GM’nin önümüzdeki yıl itibariyle üretmeye başlayacağı Cruise AV isimli tamamen otonom ve direksiyonsuz modelin de atası olacak.

Bu arada geçtiğimiz yaz aylarında GM, Detroit bölgesinin yakınlarındaki Orion’da bulunan üretim hattını kapattı. Bu kararın arkasında Chevrolet Sonic isimli arabanın eskisi kadar tutmaması yatıyordu.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version