ABD’li otomotiv devi General Motors, elektrikli Chevy Bolt modelinin tamamen otonom versiyonunu geliştirmek için 100 milyon dolar bütçe ayırdığını resmen açıkladı. Buna göre şirketin Michigan eyaletindeki iki fabrikası tamamen bu projeye odaklanarak Chevy Bolt‘u trafikte sürücüsüz hareket edebilir hale getirmeye çalışacak.

Ne direksiyon, ne gaz pedalı: Hiçbir şey yok!

Eğer proje başarıyla sonuçlanırsa General Motors, tamamen otonom özelliğe sahip ilk arabasını da geliştirmiş olacak. Cruise AV adı verilen bu modelde manuel kontrol imkânı sağlayan hiçbir düğme, pedal ve hatta direksiyon bile olmayacak! Bu sayede araca insan müdahalesi istenilse dahi gerçekleştirilemeyecek.

GM fabrikaları güçlerini birleştirecek

Michigan eyaletindeki Oreon Township fabrikası, bahsi geçen otonom aracın gövdesinin üretimini üstleniyor. Arabanın çatısına yerleştirilmesi planlanan radar ve sensörlerin üretimi ise Brownstown fabrikasında gerçekleştirilecek. Her iki fabrikanın üretime geçebilmesi için General Motors toplamda 100 milyon doları aşkın yatırımı gözden çıkarmış durumda.

Aracın tavanında kullanılacak modüllerin üretimi halihazırda başladı. Dördüncü jenerasyon Cruise AV modelinin ise 2019 yılından itibaren üretim bandından inmesi planlanıyor.

Şirketin başındaki isim açıklama yaptı

GM Başkanı Dan Ammann’ın imzasını taşıyan basın açıklamasında “2019 planlarımıza doğru emin adımlarla ilerlemeye devam ediyoruz. Orion ve Brownstown’daki ekiplerimiz yüksek kaliteli otonom araç ve batarya geliştirme noktasında ne kadar tecrübeli olduklarını ispatladılar. Şimdi ise çalışanlarımız, Cruise AV modelini üretmek için hazır durumdalar” dedi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version