Mantık aslında çok basit: Ne kadar çok elektrikli şarj istasyonu noktası varsa, insanların elektrikli arabalarını şarj etmesi o kadar kolaylaşır. Ve hızlı şarj istasyonu bulmak ne kadar dert olmaktan çıkarsa insanların çevre dostu yeni nesil araç satın alma eğilimi de o kadar artar.

Görünen o ki ABD’li otomotiv devi General Motors da bizlerle aynı düşünüyor. Önde gelen şarj istasyonu şirketlerinden EVgo ile anlaşmaya varan şirket, ABD’deki mevcut hızlı şarj ağını genişletmek için düğmeye basmış durumda.

ABD’nin en büyük şarj istasyonu ağı

GM’nin açıkladığı plana göre önümüzdeki 5 yıl içerisinde 2 bin 700’den fazla hızlı şarj istasyonu kurulacak. Bu rakam ABD’nin en büyük istasyon ağına ev sahipliği yapan EVgo’nun mevcut istasyon sayısının 3 katına denk geliyor. An itibariyle EVgo ülke genelinde 800’den fazla şarj istasyonuna sahip. Proje sona erdiğinde bu sayı 3 bin 500’ü geçmiş olacak.

AVM’lere de istasyon kurulacak

Yeni şarj istasyonları önümüzdeki yıl itibariyle kullanıma açılacak, çoğunlukla şehir içi ve banliyölere kurulacak. Süpermarket ve AVM’lerin yanı sıra eğlence komplekslerinin otoparklarına da şarj istasyonu kurulması planlanıyor. Bu sayede alışveriş yaparken veya çocuklarıyla eğlenirken insanlar arabalarının şarj olmalarını sağlayabilecekler.

Çoğu istasyon ise aynı anda 4 aracı şarj edebilme kapasitesine sahip olacak. 100 ila 350 kW arasındaki şarj dolum hızı ise mevcut ve yeni çıkacak araçlar için gayet ideal.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version