ABD’li otomotiv devi General Motors, diğer önde gelen otomobil üreticileri gibi otonom araçlar üzerine AR-GE faaliyetleri sürdürmeye devam ediyor.

Son olarak sürücüsüz otomobil geliştirme birimini ayrı bir şirket haline getiren ve Cruise Automation ismini veren firma, şimdilerde DoorDash isimli yine ABD menşeli bir girişimle işbirliğine giderek San Fransisco genelinde otonom yemek teslimatı testlerine başladığını duyurdu. DoorDash’ı sağladığı hizmet bakımından Türkiye’nin Yemek Sepeti‘ne benzetebiliriz.

Bahsi geçen servis kapsamında müşterilerin manav ve yiyecek alışverişleri kapılarına kadar tamamen sürücüsüz arabalarla teslim edilecek.

Halen daha test aşamasında olan sistemin faaliyete Ocak – Şubat ayları içerisinde başlaması planlanıyor. Öte yandan ilk etapta sadece San Fransisco ile sınırlanması planlanan hizmet, gelecekte ABD ve Avrupa’ya yayılma eğilimini de gösterebilir.

Bolt modelleri kullanılacak

Pilot program kapsamında Chevrolet’in Bolt isimli otonom araçları kullanılacak. San Fransisco’daki DoorDash müşterilerinin manav ve restoran alışverişleri uygun fiyatlarla kapıya kadar teslim edilecek.

Şuan için program kapsamında kaç adet aracın çalışacağına dair bir açıklama yapılmış değil. Ancak Cruise’un ABD Motorlu Taşıtlar Birimi’ne kayıtlı 180 adet otomobili bulunuyor.

İnsanların hayatı daha da kolaylaşacak

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Cruise CEO’su Dan Ammann, “DoorDash ile işbirliğine gitmek bize kritik derecede önemli tecrübe ve bilgi kazandıracak. Bu sayede insanların hayatlarını daha iyi ve konforlu hale getirmek için ihtiyaç duyduğumuz teknolojiyi geliştirmiş olacağız” dedi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version