Cadillac Super Cruise teknolojisi bu yıl çıkan sadece tek bir modelde kullanılacak olsa da, ABD’li otomobil devi GM yarı otonom sürüş sisteminin yeni versiyonu üzerine çalışıyor. Ultra Cruise adını taşıyacağını öğrendiğimiz bu sistem, mevcut Super Cruise yazılımının çok daha gelişmiş versiyonu olacak. An itibariyle sadece otobanlarda kullanılabilen Super Cruise’in aksine Ultra Cruise dar sokak ve caddelerde dahi aktif hale getirilebilecek.

İlk kez 2017 yılında tanıtılan Super Cruise halen daha sadece Cadillac’ın CT6 lüks sedan modelinde kullanılıyor. Eller serbest Level 2 sürüş teknolojisine sahip olan yazılım sayesinde araba kendi şeridini takip edebiliyor, hızını ve frenini ayarlayabiliyor.

Fakat GM’nin işi pek kolay değil. Sebebi, sektörde rekabet edecek yeni oyuncuların da sahneye çıkıyor oluşu.

GM sadece Tesla ile rekabet etmiyor

Evet, işin kötü tarafı GM’nin otonom sürüş teknolojileri alanındaki tek rakibi Tesla değil. Malum, Autopilot halihazırda sektörün en bilinen sürüş asistanı teknolojilerinden birisi. Örnek vermek gerekirse Volvo da bu ayın ilk günlerinde 2022’den itibaren çıkaracağı tüm arabalarda otonom sürüş donanımına yer vereceğini açıklamıştı.

Buna ön camın üzerinde konumlanacak yeni LIDAR sensörü dahil. Otoban Pilot sistemi adı verilen, uzun yolda sürüş deneyimini iyileştirecek ve sürücüyü rahatlatacak bu teknoloji mevcut Volvo Pilot Assist’ten farklı çalışacak. Level 3 sınıfındaki Otoban Pilot yazılımı hiçbir şekilde insan müdahalesi olmadan aracı güvenli bir şekilde hareket ettirebilecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version