Batarya ömrünü ve enerji depolama kapasitesini geliştirmek, günümüzde dünyanın dört bir yanındaki otomobil üreticilerinin nihai hedefi. Bir bataryanın hafif olmasını ve bununla birlikte çok fazla enerji depolayabilmesini sağlayabilmek çok zor. Neyse ki şimdilerde GM ve Honda markaları güçlerini birleştirerek her iki şirket için batarya geliştirme süreçlerini ortak yürütme kararı aldıklarını duyurdu.

Birlikten kuvvet doğacak

Her iki otomobil üreticisinden yapılan ortak açıklamada elektrikli otomobil modellerinde kullanılması hedeflenen bataryaların kimyasal bileşenlerinde geliştirmelerin hayata geçirileceği bilgisi paylaşıldı.

General Motors’un basın açıklamasında Honda ile geliştirilecek olan yeni nesil bataryaların daha akıllı olacağı, daha hızlı şarj edilebileceği ve yüksek enerji hassasiyeti taşıyacağı belirtildi. Bahsi geçen batarya modelleri daha çok Kuzey Amerika pazarına satılan araçlarda kullanılacak.

Daha önce de anlaşmışlardı

Aslında bu anlaşma GM ve Honda arasındaki ilk işbirliği değil. Daha önce de hidrojen yakıt hücre sistemi üzerine ortak çalışmalar yürüten firmalar, 2020 yılına doğru bu alandaki yenilikleri tüketicilerin beğenisine sunmanın peşinde. Ancak şu sıralar yükselen trend daha çok elektrikli otomobil modelleri olarak gözüküyor.

Bu arada GM ve Honda’nın yeni nesil batarya modellerinin ne zaman ticari amaçlı kullanıma hazır hale geleceğine yönelik bir bilgilendirme yapılmış değil. Ancak batarya teknolojisinin elektrikli arabaların menzilleriyle alakalı ne denli önemli bir kıstas olduğu hesaba katılırsa, firmaların aceleci olacaklarını tahmin etmek güç değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version