ABD’nin bir numaralı otomobil üreticisi General Motors (GM) Başkanı Mark Reuss, Reuters ajansına verdiği demeçte şirketin elektrikli kamyonet modeli geliştirmeyi planladığını resmen doğruladı. Üstelik kendisi Wall Street analistleriyle birlikte gerçekleştirilen konferansta GM’nin gelecekteki elektrikli otomobillerini “çok cazip ücretler karşılığında” müşterilerine ulaştıracağı bilgisini de paylaştı.

Hala geliştirilme aşamasında

Aslına bakılırsa daha önce de Mary Barra, GM’nin elektrikli kamyonet modeline duyduğu ilgiyi açık etmişti. Ancak bunun haricinde ek bir bilgi paylaşmış değildi.

Reuss ise bahsi geçen kamyonetin halihazırda geliştirme sürecinde olduğunu Wards Auto’ya verdiği demeçte ifade etti ve “Tamamen elektrikli modellerden oluşan bir ürün gamımız var. Bunun içine hala daha geliştirilen kamyonet de dahil” diye de ekledi.

2021’de görücüye çıkabilir

Peki, bu yeni modelde ne tür bir platform kullanılacak? Reuss’un açıklamasına göre GM’nin üçüncü nesil global EV platformu, kamyonet modelinin temelini oluşturacak. Bu platform gelecekte üretilecek 20 farklı elektrikli GM modelinin de iskeletini oluşturacak.

Platformun ise çıkışını 2021’de gerçekleştirmesi planlanıyor. Farklı gövde tarzlarındaki araçlarla uyum sağlaması beklenen platform, sedan ve hatchback modellerinin yanı sıra F-150 gibi bir kamyonete bile uyarlanabilecek.

Maliyetlerden kısabilmek mümkün hale gelecek

Bu noktada GM’nin ortak platform kullanmayı tercih etmesinin sebebi sadece maliyetler. Elektrikli otomobillerin ucuza mal edilmesi ise daha fazla insanın bu yeni nesil, çevre dostu araçlara ulaşabilmelerini mümkün kılacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version