General Motors çıkışı merakla beklenen efsane Hummer modelinin elektrikli versiyonunun iki farklı kasa tipinde müşterilerin beğenisine sunulacağını daha önceden açıklamıştı. Buna göre GMC Hummer EV’in hem SUV, hem de kamyonet versiyonları satışa sunulacak.

Şimdilerde ise dev otomobil üreticisi sosyal medya hesaplarından elektrikli Hummer’in tasarımına dair önemli ipuçlarının yer aldığı bir görsel paylaştı.

Her ne kadar gölgeler içinde olsa da bu fotoğraf sayesinde yeni nesil devasa büyüklükteki SUV’un genel tasarım çizgileri hakkında fikir sahibi olabilmek mümkün. Cüsse ve heybetinden hiçbir şey kaybetmeyen arabanın kamyonet versiyonu da aşağıdan görülebilir.

Ultium projesinin ilk meyvesi

Efsane haline gelen ve otomobil tarihinin en ikonik araçları arasında yer alan Hummer’in elektrikli versiyonu, GM’nin Ultium adını verdiği proje kapsamında geliştiriliyor. Bilmeyenler için Ultium, General Motors’un yeni nesil platform ve batarya teknolojilerine verdiği bir isim.

Ultium ile geliştirilen araçlar beygir ve tork gücünde herhangi bir azalma yaşamadan 640 kilometreden fazla menzil değerine sahip olabilecekler. Buna GMC Hummer EV de dahil.

3 saniyede 100 km/s hız yapabilecek

GMC Hummer EV geliştiricisinin açıklamasına bakılırsa 1,000 beygir gücünde olacak ve 0’dan 100 km/s hıza yalnızca 3 saniyede çıkabilecek. Bu kesinlikle cüssesinden beklenmeyecek kadar yüksek bir performans anlamına geliyor.

Maksimum performans ve off-road kabiliyeti öncelenerek tasarlanan araba üstü komple çıkarılabilir tavana da ev sahipliği yapacak. 2021’in sonbahar aylarında ise ilk aracın teslim edilmesi planlanıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version