ABD’nin en büyük otomobil üreticisi olma ünvânını elinde bulunduran General Motors, sadece bataryadan güç alan elektrikli otomobil modellerinin üretileceği bir fabrikanın kurulumu için 2,2 milyar dolar miktarında dev bir bütçe ayırdı. Bizzat marka tarafından bugün doğrulanan bu habere göre ABD’nin Detroit eyaletine bağlı Hamtramck’taki mevcut fabrikada ciddi bir dönüşüm başlayacak.

Gerçekleştirilecek olan tadilat faaliyetlerinin ardından üretim bantları yenilenecek ve sadece elektrikli modellerin üretimine uygun hale getirilecek. Bu adım bölgedeki istihdama da olumlu manada katkı sağlayacak.

Halihazırda Hamtramck’taki fabrikada 900 kadar personel kadrolu olarak çalışıyor. İşin ilginç tarafı şu ki GM, geçen yılın ortalarında aynı fabrikayı kapatmaya çalışıyordu. Ardından işçi sendikalarıyla gerçekleştirilen görüşmeler sonucu yola devam etme kararı alındı.

2 bin 200’den fazla kişi işe alınacak

GM’den yapılan açıklamaya göre tamamen elektrikli kamyonet ve SUV modellerinin üretileceği fabrika sayesinde bölgede oturan 2 bin 200’den fazla kişi işe alınacak. Banttan inmesi planlanan ilk model ise tam elektrikli bir kamyonet olacak ve 2021’de alıcılara teslim edilecek. Ardından bu modeli yeni tasarımlar ve farklı müşteri kitlelerine hitap edecek araçlar takip edecek.

Chevrolet Impala ve Cadillac CT6 modellerinin üretildiği fabrika, GM’nin aldığı “SUV ve kamyonet üretimine yoğunlaşma” kararının yanı sıra tüm dünya genelinde elektrikli modellere rağbetin artması sonucu bu sancılı dönüşümü geçirmeye hazırlanıyor. Şirketin bunda ne denli başarılı olacağını ise zaman gösterecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version