2019 yılının merakla beklenen en büyük teknoloji etkinlikleri arasında yer alan Google I/O 2019 bugün kapılarını ziyaretçilere kapatıyor. 7 Mayıs’tan itibaren yoğun bir katılımcı profilini ağırlayan Google, akıllı telefon ve tabletlerde kullanılan Asistan yazılımı yeni özelliklerle güncellediğini bahsi geçen etkinlikte duyurdu.

Android Auto’nun araç içi eğlence ekranlarında kullanıldığı anlarda devreye girebilen Google Asistan, sesli komutlar yardımıyla şoförlerin birçok işini kolaylaştırıyor. Bu esnada güvenli bir şekilde trafikte seyahat edebilme imkânı sunuyor olması da cabası.

Ancak Android Auto her otomobil modeli tarafından desteklenmediği için yaygın bir kullanım ağına sahip değil ne yazık ki. Hal böyle olunca Google da Asistan yazılımını sürücüleri hedef gözeterek güncelleme kararı almış bulunuyor.

Yeni ne özellikler var?

Google Asistan uygulamasına “Hey Google!” komutunu vererek erişebilmek mümkün. Telefonu aracın rahat görebileceğiniz bir noktasına konumlandırdıktan sonra navigasyon cihazı olarak da kullanabiliyorsunuz. Google Haritalar veya Waze uygulamaları arasından birini varsayılan uygulama şeklinde seçtikten sonra artık karşınıza “önerilen seçenekler” çıkıyor.

Takviminizde yer alan randevu ve buluşmaları göz önünde bulundurarak rota tavsiyelerinde bulunma yeteneğine kavuşan Google Asistan, normal günlük rutininizi de takip edebiliyor. Keza son arama yaptığınız konumlar da cabası.

Şuan için Türkçe’de çok sağlıklı çalışmayan uygulamanın kararlı sürümü önümüzdeki yaz aylarında görücüye çıkacak. ABD ve Avrupa bölgelerinde aktif kullanılabilecek özelliklerin ülkemizdeki kullanıcıların da beğenisine sunulmasını umuyoruz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version