Yıllardan beri arabayla uzun yol seyahati gerçekleştiren çoğu kişinin tercihi Google Haritalar veya Yandex Navigasyon yerine Garmin GPS gibi cihazlardan yana oldu. Bunun en büyük sebebi, alternatif uygulamalarda bulunmayan “Hız sınırı” özelliğinin Google Haritalar’da bulunmuyor oluşuydu. Ancak neyse ki şimdilerde Google, iOS ve Android işletim sistemine sahip telefonlar için hazırlanan Haritalar uygulamasına verdiği son güncellemeyle bu eksikliği tamamlamış oldu.

İlk kez Android Police tarafından fark edilen bu yeni özellik sayesinde yolda seyahat ederken uygulamanın sağ alt köşesinde bulunduğunuz bölgedeki hız sınırını anlık olarak görüntüleyebileceksiniz. Üstelik aynı bölgede radar kameralarının bulunması halinde uygulama farklı bir ikonla kullanıcıyı uyarıyor.

Mashable‘ın haberinde ise bu özelliğin çok daha gelişmiş olduğu, radar kamerasına yaklaştıkça uygulamanın sesli uyarı yoluyla sürücüye “Dikkatli ol!” çağrısı yaptığı bilgisi paylaşıldı. Özellik henüz Türkiye’de aktif olarak kullanılamadığı için test etme imkânımız olmadı.

Belli pazarlarda kullanılabilecek

Yeni güncelleme şuan için Danimarka, İngiltere ve ABD’deki Google Haritalar kullanıcılarının beğenisine sunuldu. Yol üzerindeki radarları görüntüleme ve uyarı verme özelliği ise şimdilik Avustralya, Brezilya, Kanada, Hindistan, Endonezya, Meksika, Rusya, İngiltere ve ABD’de aktif hale gelmiş bulunuyor.

Aslına bakılırsa Google ta 2016 yılından beri bu özelliği test etmeyi sürdürüyordu. Sadece San Francisco ve Rio de Janeiro şehirlerinde kullanılabilen yenilik şimdilerde çok daha geniş bir pazarı kapsar hale geldi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version