Geçtiğimiz yıl Google, yurtdışında hayli popüler olan Uber uygulamasının doğrudan Google Haritalar ile entegre çalışacağını müjdelemişti. Bu sayede Google Haritalar’ı kullanan kişiler seyahat rotası çıkarırken Uber ile seyahat etmeleri durumunda ne kadar ücret ödeyeceklerini ve ilgili menzile kaç dakikada varacaklarını öğrenebiliyorlardı.

Ancak hem kullanıcıların işini kolaylaştıran, hem de Uber’e para kazandıran bu ortaklık ne yazık ki şimdilerde son bulmuş durumda.

Uber’in fişini çektiler

Bahsi geçen durum ilk kez Android Police editörleri tarafından fark edildi. Buna göre kullanıcılar artık doğrudan Google Haritalar uygulaması üzerinden Uber aracı için çağrıda bulunamıyorlar.

Nitekim sonradan da Google yetkilileri “Yardım” sayfasında bir açıklama yayınlayarak “Artık Google Haritalar’dan Uber seferi çağıramıyorsunuz. Ancak halen daha Haritalar’dan kendinize rota belirleyebilir ve doğrudan Uber uygulaması üzerinden araç çağırabilirsiniz” dedi.

Nedeni hakkında kimsenin bir fikri yok

Şu aşamada Google, Uber’le olan bu işbirliğinin neden sonlandığına ve entegrasyonun bitirildiğine dair bir açıklama yapmış değil. İlk kez 2017’nin yaz aylarında devreye giren ve kullanıcılardan olumlu geri dönüş alan özelliğin geri çekilmesi ilginç bulundu. Bu arada sebebi bilinmeyen bir şekilde Google Haritalar’ın Android versiyonunda Uber entegrasyonu halen devam ediyor.

İlk etapta sadece iOS kullanıcılarını etkileyen bu gelişme, Uber’in Türkiye’deki faaliyetlerinin zora girmesinin ardından şirketin nakit alışına olumsuz etki edebilir. Çünkü hatırı sayılır miktarda kullanıcı, Haritalar uygulaması aracılığıyla Uber çağırıyordu.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version