Google’ın mobil cihazlar ve tarayıcılar için geliştirdiği Haritalar uygulamasını 10 kez kullansanız, bu seyahatlerin en az 9’unda ulaşmak istediğiniz noktaya tahmin edilen süre içerisinde rahatça ulaşabilmenizin mümkün olduğu söylenebilir.  Başlangıçtan varış noktasına kaç dakikada ulaşabileceğinizi anlık trafik verilerini ve araç hızını hesaplayarak tahmin eden uygulama kesinlikle işlevsel.

Ancak nadiren de olsa Google Haritalar bazen hata yapabiliyor ve araç sahiplerini yanlış yollara sokabiliyor. Nitekim uygulamanın yol açtığı son olay kesinlikle yenilir yutulur gibi değil. Çünkü ABD’nin Colorado eyaletindeki yaklaşık 100 yolcu, Google Haritalar’ın önerdiği kestirme rotaya uyarak çamur deryasının içine düştü!

Kaza olunca alternatif rota önerildi

Denver Uluslararası Havalimanı’na giden Peña Bulvarı’nda meydana gelen bir kazanın raporlanmasının ardından Haritalar uygulaması, navigasyonu kullanan araç sahiplerine mevcut rotayı kullanmak yerine alternatif bir güzergah önerdi. Burada amaç sürücülerin trafikte daha az vakit geçirmesini ve havalimanına daha erken varmalarını sağlamaktı.

Sorun şu ki Haritalar’ın önerdiği toprak yol, yağan yağmurun ardından tam bir çamur deryasına dönmüştü. Haliyle bu uygulamanın ve editörlerin hesaba katamayacağı bir durumdu. Derken araçlar iyice çamur olan yolda kaymaya ve hareket edemez hale gelmeye başladılar.

Öyle ki bazı araçlar hiç mesafe kat edemedi, bu da zaten tek yön olan yolda trafiğin sıkışmasına neden oldu. Önerilen rotaya uyarak güzergah değiştiren diğer sürücüler de kestirme yolu kullanmak isterken mağdur oldular.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version