Google‘ın kurucu ortaklarından Larry Page, bugün dünyanın en zengin milyarderleri arasında yer alıyor. Bu zenginliği günümüzde hemen her şeyi yapan ve birçok farklı kolda faaliyet gösteren şirketine borçlu olan Page, şimdilerde girişimcilik sıfatıyla uçan taksilere yatırım yapmaya başladı.

Tıpkı bir dönem elektrikli ve hibrid motorlu otomobillerin ortaya yeni yeni çıkışı gibi, artık uçan taksi ve arabalarla ilgili haberlere daha sık rastlıyoruz. 1950’li yıllardan beri geleceği tahmin eden onlarca bilim kurgu yazarı, 2000’li yıllarda uçan arabaların hayatımıza gireceğini öngörmüştü. Ancak halen daha bu pek mümkün gibi gözükmüyor.

3 farklı uçan araba şirketine yatırım yaptı

Görünüşe bakılırsa Larry Page, fenomen haline gelen uçan arabalara çok fazla inanmış ve bel bağlamış. Öyle ki kendisinin 3 farklı uçan araba şirketine yatırım yaptığı biliniyor. The Verge‘de yer alan habere göre Page, Kanada menşeli Opener isimli bir teknoloji firmasının yönetimine dahil olmuş durumda. Keza son olarak iki koltuklu uçan taksi konseptini tanıtan Kitty Hawk da Page’in elinde.

2010 yılında ise Page, Stanford Üniversitesi‘nde aeronautik profesörü Ilan Kroo ile birlikte Levt Inc adını taşıyan şirketi kurmuştu. Uçan taksilerin geliştirilmesi işinde ihtisas yapan firma, 2011 yılında ismini Zee.Aero olarak değiştirmişti.

Son olarak Page, bir dönem SkyKar adıyla da bilinen Opener’i 10.5 milyon dolar gibi bir ücretle sessiz sedasız satın aldı. Opener’in kurucusu Markus Leng, uçan araba prototipini 2009 yılında geliştirmişti.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version