İlk kez geçtiğimiz yıl Kasım ayında duyurulan iPhone X Tesla modeli, Rus aksesuar üreticisi Caviar tarafından geliştirildi. Üzerinde güneş enerjisi paneli ve ayrılmış bir batarya bulunan telefon, arka kapağındaki tek bir tuşa dokunulmasıyla iPhone X’in ana bataryasını doldurmaya başlayabiliyor.

Ayrı bir kasa olarak satılmayan Tesla, doğrudan iPhone X ile birleştirilmiş. Normalde çok ince olan iPhone X, kasanın üzerindeki güneş paneli yüzünden daha da kalınlaşmış. Orijinalde 7.7 mm olan telefonun son hali 16.2 mm’ye çıkmış. İşin iyi tarafı şu ki, bu sayede Apple iPhone X’in çıkıntı şeklindeki kamerası bir problem teşkil etmiyor.

Üç isimden ilham alındı

Üretilen ilk telefon ise Tesla’nın CEO’su Elon Musk’a ayrıldı. Diğer modellerin aksine üzerinde “Dünyada, insanlar tarafından üretildi” yazısı kazınan telefon, bu mesajla bir diğer Musk şirketi olan SpaceX’e gönderme yapıyor.

Caviar, şirketin “bilime aşık üç adamdan” ilham aldığını belirtirken bu üç ismi şu şekilde açıkladı: Nikola Tesla, Apple’ın kurucu ortağı Steve Jobs ve Musk.

Fiyatı dudak uçuklattı

Caviar markası, 64 GB dahili depolama alanına sahip iPhone X Tesla modelini 4,555 dolar ücretle satışa çıkardı. 256 GB hafızalı modelin fiyatı ise 4,805 dolar olarak belirlenmiş durumda. Tabii tüm bunlar vergiler ve gümrük bedeli hariç fiyatlar. Ayrıca şaşırtıcı bir şekilde Caviar internet üzerinden ödeme kabul etmiyor, özel satış danışmanları eşliğinde telefonun teslimatını gerçekleştiriyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version