Elektrikli otomobillerde sürekli gündeme gelen bir konu var. Bu konu güneş enerjisi konusu. Güneş enerjisi sayesinde, araca elektrik sağlamak mümkün olur mu? Şimdiye kadar niye yapılmadı? Ve daha birçok soru. Tüm bu soruların arasından sıyrılan Humble, sonunda güneş enerjili bir elektrikli arabanın olabileceğini kanıtladı. Humble One isimli SUV modelinin tanıtımı yapıldı.

Aracın en önemli özelliği tabii ki güneş panellerini barındırıyor olması. Dediğimiz gibi bu konuda çok tartışma var ve bakalım marka tartışmalara ne açıdan dahil oluyor.

Humble One Yeni Bir Döneme Geçişe Neden Olabilir

Yeni SUV modeli resmi olarak duyuruldu ancak teknik özellikleri çok detaylı açıklanmadı. Hatta aracın bitmiş halinin gösterildiğini de gördük.

Tasarım dışında verilen detay şu oldu ki söz konusu seri Tesla’nın Cybertruck modelinden çok daha hafif. Bu serinin güneş panellerine rağmen toplam ağırlığının 1.8 ton civarında olduğu söylendi.

Gerçek anlamda iyi bir ağırlık değeri yakalanmış gibi duruyor. Çünkü dediğimiz gibi aracın üzeri tamamen güneş panelleri ile kaplı.

Tavan kısmında 7.4 metrekarelik bir güneş paneli yer alıyor. Bu paneller sayesinde elde edilen güneş enerjisinin aracı 100 km gidecek kadar şarj edebildiği de açıklanan bilgiler arasında.

Sadece paneller bile düşünüldüğü zaman çok iddialı bir menzil sunulduğunu söylemek lazım. Şehir içlerinde belki de aracı şarj etmenize bile gerek kalmayacak şekilde gezebileceksiniz.

Şimdilik Humble One teknik verilerini bilmiyoruz. Araç şık bir SUV gibi gözüküyor ama nasıl bir motor var ve güneş paneli dışında kalan sistem nasıl bilmiyoruz.

Firmanın söylemine göre 2024 yılına kadar yeni seri yollarda olacak. Şimdilik maliyet ise 109 bin dolar olarak açıklandı ve aracın çok sayıda ön sipariş aldığı duyuruldu. Şu gün itibariyle alınan ön sipariş sayısı 20 milyon dolarlık bir bütçeye geliyor dendi. Artık hesaplaması da size kalıyor. 🙂

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version