Enerjisini güneşten alan Lightyear One isimli yeni bir elektrikli model görücüye çıktı. Kimilerince “garip” bulunabilecek bir tasarımı olan aracın tavanında güneş panelleri bulunuyor. Çevre dostu özellikleriyle öne çıkan One’ın en büyük özelliği ise tam dolu şarj ile yaklaşık 725 kilometrelik bir mesafeyi kat edebiliyor oluşu. “Garip” şeklinde niteleyebileceğimiz tasarımın sebebi ise daha uzun menzil kapasitesine ulaşabilmek için aracın aerodinamik değerlerini iyileştirme gayreti.

Hızlı şarj oluyor ve bataryayı çok verimli kullanıyor

Çok az enerji tüketen ve kaybettiği enerjiyi ise güneş ışınlarını kullanarak geri kazanan Lightyear One’ı geliştiren ekibin iddiası, güneş panelleri sayesinde senelik 20 bin kilometre kadar bir verimliliğin mümkün olduğu yönünde.

Diğer elektrikli rakiplerine kıyasla aracın çok hızlı şarj olması ise cabası. Buna göre sıradan bir 230V prizden güç alması halinde araba bir gece boyunca 400 kilometre yol yapabilecek kadar enerji depolayabiliyor. Ki bu da aracını günlük kullanan kişiler için yeter de artar bile.

Araca dair bilmediğimiz bir detay ise batarya kapasitesinin ne kadar olduğu. Henüz bununla ilgili bir açıklama yapılmış değil.

İlk 100 araç şimdiden satıldı bile

Arabada kullanılan güneş panelleri o kadar verimli ki, geleneksel hücrelere kıyasla yüzde 20 daha fazla enerji biriktirebiliyor. Lightyear’ın iddiası ise arabanın saatte 12 kilometrelik menzile ulaşabilecek kadar hızlı şarj edilebildiği yönünde.

2021’in ilk günlerinde teslimatına başlanması planlanan aracın ilk 100 adedi ise şimdiden satıldı bile. Fiyatlar ise 149 bin Euro’dan başlıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version