Dünyanın önde gelen otomobil üreticilerinin zaman zaman araçlarını geri çağırma kararları aldıklarına şahit olabiliyoruz. İlginçtir ki ülkemizde bu tür haberler pek duyulmuyor. Bunun sebebi Türkiye’de satılan arabaların kusursuz oluşu mu, yoksa kimsenin çevreye zarar veren veya kaza yapma riski bulunan araçları kullanmaktan gocunmaması mı? Bilinmez.

General Motors, BMW, Honda ve Fiat gibi markalar son dönemde otomobillerini geri çağıran markalar arasında yer alıyor. Şimdilerdeyse bu markalar arasına Daimler grubuna bağlı kamyon markası MAN da katılmış bulundu.

3 binden fazla kamyon etkilendi

Man Kamyon & Otobüs Kore ve Daimler Kamyonları Kore yönetiminden yapılan duyuruda, firmaların gönüllü olarak 3 binden fazla kamyon ve traktörü geri çağırma kararı aldığı belirtildi. Ulaştırma Bakanlığı’nın basın açıklamasına göre bahsi geçen araçlardaki hatalı parçalar 17 Aralık Pazartesi tarihinden itibaren ücretsiz değiştirilecek.

Öte yandan bu geri çağırma kararı, yerli ve ithal markalar için sık sık duyuru yayınlayan bakanlık tarafından yapılan son çağrı olarak kayıtlara geçti.

Güç ünitesi kontrol sisteminde sorun fark edildi

Alman üretici, çöp ve kargo kamyonlarının yanı sıra Güney Kore’de satılan bazı traktör modellerini de geri çağıracak. Bakanlığın açıklamasında tam sayının 3 bin 74 olduğu da kaydedildi.

Modellerdeki problemler ise şu şekilde sıralandı:

  • Bin 195 adet çöp kamyonuyla bin 176 adet kargo kamyonu ve traktörün güç ünitesi kontrol sisteminde hata fark edildi
  • 703 adet Daimler marka çöp kamyonunun şanzıman sisteminde hata mevcut
Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version