KKTC’nin yerli arabası olarak piyasaya sürülecek olan GÜNSEL B9 modeli için beklenen Türkiye hamlesi geldi. Geçtiğimiz haftalarda yeni aracın Türkiye’ye geleceği ve fuarda sergileneceğini haberini yapmıştık.

Bugün itibariyle fuarda sergilenen yeni araç, tüm detaylarıyla gözükmüş oldu. Hem tasarımı hem özellikleri hem de fiyatı konusuna yapılan açıklamalar ise bir anda otomobil sektörüne damga vurulmasını sağladı.

GÜNSEL B9 Özellikleri Nasıl Olacak?

Alüminyum bir şase ve karbondan kaporta ile geleceği söylenen aracın, ağırlığı da bu sayede düşürülmüş olacak ki bu hem aracın menziline hem de performans değerlerine etki edecek. MÜSİAD Expo 2020 kapsamında tanıtılan yeni serinin dikkat çekecek dış tasarımı kadar iç tasarımının da konuşacağı düşünülüyor.

Öyle ki aracın iç kısmında kullanılan malzemelerde çok kaliteli ve şık bir yerleşim var. İç tasarımda daha çok sadeliği tercih eden model, tek hava çıkışı kanalı, ortada dev bir ekran ve sürücü paneli kısmında da dijital ekranlarla dikkat çekiyor.

Farklı döşemelerin de tercih edilebileceği söylenen aracın, tüm kontrolleri bu iki ekran üzerinden yapılacak.

Tasarım oynamalarını geçerek GÜNSEL B9 motor kısmına baktığımız zaman da iddialı bir elektrikli motor görüyoruz. Tamamen elektrikli olan motor 187 beygir gücüne sahip. 250 Nm tork üreten motorun, maksimum olarak sunmuş olduğu menzil ise 350 km.

0’dan 100’e sadece 8 saniyede çıkan araç, maksimum hız olarak ise 170 km değerini sunmakta. Bunları sağlayan batarya 8 modüllü ve hızlı şarj destekli. Sadece 30 dakika içerisinde aracın %80 oranında şarj edilmesi mümkün.

Asıl önemli olan ise fiyat konusunda yapılan iddialı açıklamalar. Türkiye’de de satılacak olan aracın, en ucuz elektrikli modellerden biri olacağı söylendi. Elektrikli araçlarla içten yanmalı motorlar arasında bir yere konumlandırılacağı söylenen GÜNSEL B9 ne zaman ve ne kadar fiyatla gelecek yakında belli olacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version