General Motors bünyesindeki Cadillac’ın yeni nesil tam elektrikli crossover modeli Lyriq, önümüzdeki Ağustos ayının 6’sında tanıtılacak. Cadillac ise şimdiden merak uyandırmak için araca dair birkaç fotoğrafı gün yüzüne çıkardı.

Tam 1 hafta sonra lansmanı yapılacak olan araba, bundan bir yıl kadar önce tanıtılan elektrikli otomobil konseptini çok andırıyor. Fakat her zaman olduğu gibi seri üretim bandına giren crossover modelinde konsept versiyona kıyasa ufak tefek farklılıkların olması kuvvetle muhtemel.

Lyriq’in en değişik ve heyecan verici yanı, şarj kablosunun takılacağı panelin ön çamurluğun altına gizlenmiş olması. Henüz videosu yok, ancak fotoğraflardan anlaşıldığı kadarıyla bu panel düğmeye basıldıktan sonra kalkıp kenara doğru kayıyor. Dekoratif LED şerit şarj kablosunun takıldığı prizin etrafını kaplamış, üstüne de Cadillac’ın logosu yerleştirilmiş. Gayet hoş bir tasarım tercihi.

Ultium teknolojisinden güç alacak

Tıpkı GMC Hummer EV modelinde olacağı gibi Lyriq’te de Cadillac, GM’nin kendi bünyesinde geliştirdiği Ultium isimli batarya ve platform teknolojisini kullanacak. Bu yeni nesil teknoloji sayesinde araçlar en az 640 kilometrelik menzil değerine ulaşabiliyorlar.

Tek bir platformu sedan, hatchback veya station wagon gibi farklı araç tiplerine uyarlayabilmek ve maliyetlerden tasarruf edebilmek böylece mümkün hale geliyor.

Son dönemde elektrikli otomobillerde sık görmeye başladığımız logoyu LED çizgilerle aydınlatma modası Lyriq’le devam edeceğe benziyor. Ön tampondaki ızgaranın üzerine konumlu Cadillac logosunu aydınlatan marka, ızgaranın bazı çizgilerini de aynı şekilde beyaz ışıkla aydınlatmış.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version