Önde gelen motosiklet üreticilerinden Harley-Davidson geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada bu sene içerisinde 500 çalışanıyla yollarını ayıracağını duyurdu. Şirketin başına henüz yeni geçen CEO Jochen Zeitz’in iflasın eşiğine gelen ve finansal açıdan zor günler geçiren markayı tekrardan eski günlerine döndürmek için böyle bir karar aldığı belirtildi.

Zeitz’in göreve gelişiyle birlikte Harley-Davidson Finansal İşler Müdürü John Olin’le yollar ayrıldı. Geçici bir süreliğine Olin’den boşalan koltuğa mali işler sorumlusu Darrell Thomas oturacak.

Son 5 yıldır satış grafiği düşüşte

Chopper tarzı motorlarıyla akıllara kazınan, son dönemde elektrikli motosiklet sektöründe de faaliyet gösteren Harley-Davidson’un ABD genelindeki satışları son 5 yıldır hep düşüş gösteriyordu. En büyük pazarında kan kaybetmesinin sebebi, analistlere göre yeni nesil müşteri kitlesinin chopper tarzı motosikletlere pek talep göstermiyor oluşu.

Son olarak Koronavirüs salgını nedeniyle otomotiv sektöründe olduğu gibi motosikletlere de olan talep azaldı.

Geçen ay 140 kişi işten çıkarılmıştı

Satışların bu denli düşük seviyede seyretmesinin ardından Milwaukee merkezli şirket üretim adedinde azalmaya gitti. Bunun neticesinde de Pensilvanya ve Wisconsin’deki fabrikalarda çalışan 140 kişiyle yollar ayrıldı.

Buna ek olarak şimdi de 500 çalışanın işten çıkarılacağı haberi şirket sözcüsü tarafından duyuruldu.

Şubat ayında CEO’luk görevini devrana Zeitz, önde gelen ayakkabı markalarından Puma’yı iflasın eşiğinden kurtarmasıyla biliniyor. Aynı başarıyı Harley-Davidson’da da sergilemesi beklenen Zeitz’in bunda ne denli başarılı olacağını ise ancak zaman gösterecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version