Lüks motosiklet üreticisi Harley Davidson, bundan tam dört yıl önce konsept olarak geliştirdiği LiveWire projesini kamuoyuna tanıtmıştı. Avengers serisi modellerin tamamen elektrikliye dönüştürüldüğü bu proje nihayet sonuçlanmış bulunuyor. Buna göre Harley Davidson perakende satışa hazır ilk elektrikli motosiklet modelini resmen doğruladı.

Harley Davidson net tarih verdi

Dünyanın dört bir yanında bulunan geniş bir hayran kitlesine sahip ABD’li şirket, elektrikli motosiklet teknolojisine agresif yatırımlar yapacağının haberini verip pazar lideri olmayı hedeflediğini de duyurdu. Ayrıca ilk elektrikli motosikletin çıkış tarihi için de net tarih verildi: 18 ay içinde!

Konuyla ilgili görüşlerine başvurulan Harley Davidson şirketinin başkanı ve CEO’su Matt Levatich, şunları söyledi:

Elektrikli motosiklet pazarı şuan için emekleme aşamasında, ancak biz premium Harley Davidson elektrikli motosiklet modellerinin tüm ülkelerde heyecan uyandırmasını ümit ediyoruz. Elektrikli modellerle ilgili yetenek ve teknolojilerimizi geliştirmeye devam ettikçe bu araçların şirketin büyümesine olumlu katkıda bulunacağına inancımız tam.

Yeni model LiveWire üzerine mi, sil baştan mı?

Öte yandan Letatich, ilk elektrikli Harley Davidson modelinin LiveWire konsepti üzerine mi inşa edileceği, yoksa sıfırdan yeni bir model mi geliştirildiğini cevaplamaktan kaçındı.

Hatırlanacağı üzere LiveWire ilk kez tanıtıldığı 2014 yılında oldukça geniş bir yankı uyandırmış, Harley Davidson bu proje kapsamında birçok prototip geliştirmişti. Hayran kitlesi tarafından satışa çıkması merakla beklenen ilk elektrikli modelin tanıtımı ise uzun sürdü.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version