Türkiye’nin yanı sıra dünyanın birçok ülkesinde hizmet veren araç kiralama devi Hertz, yaptığı son basın açıklamasında havalimanlarında otomobil kiralamak isteyen müşterileri için bu süreci hızlandıracak yeni nesil teknolojiden faydalanacaklarını duyurdu.

Buna göre artık yüz tanıma ve parmak izi doğrulama sistemleri sayesinde müşteriler, araçlarını çok daha hızlı bir şekilde kiralayabilecekler. Öyle ki bu yeni nesil teknoloji sayesinde 30 saniyede araba kiralayıp yola çıkabilmek mümkün hale geliyor.

Hertz, bu teknolojiden faydalanabilmek için biyometrik havalimanı güvenliği şirketi Clear ile işbirliğine gittiğini de açıkladı.

Yeni teknolojinin adı: Hertz Fast Lane

İki şirketin işbirliği neticesinde ortaya çıkan bu yeniliğin ismi Hertz Fast Lane olarak belirlendi. An itibariyle sadece ABD’nin Hartsfield-Jackson Atlanta Uluslararası Havalimanı‘nda aktif olan hizmet, ilk etapta Hertz’in Gold Plus ödül programına kayıtlı müşterileri tarafından kullanılabilecek.

Gold Plus hizmetinden faydalanan üyelerin ayriyeten Clear’in sistemlerine dahil olmaları da gerekiyor. Öte yandan Hertz, bu hizmet için müşterilerinden ekstra bir ödeme yapmalarını talep etmeyecek. Sadece havalimanındaki güvenlik bölgesinden hızlı geçiş hakkından faydalanmak isteyen müşterilerin her zaman olduğu gibi Clear’in ücretini ödemeleri gerekiyor.

40 yeni havalimanında hizmete girecek

Hertz ve Clear arasındaki bu biyometrik işbirliği anlaşmasının önümüzdeki 2019 yılı içinde ABD genelindeki 40 yeni lokasyonda daha hizmete girmesi planlanıyor. Los Angeles, John F. Kennedy ve San Francisco Uluslararası Havalimanları ise bu lokasyon listesinin başında geliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version