Hyundai çok tutulan sedan modeli Elantra’nın yeni kasasını resmen tanıttı. Yedinci nesile yükselen Elantra, Güney Koreli otomobil üreticisinin elindeki en yüksek teknolojiye ev sahipliği yapıyor. Tarihinde ilk kez hibrid güç ünitesi seçeneğini müşterilerine sunmaya başlayan Elantra, Honda Civic ve Toyota Corolla gibi dişli rakipleriyle boy ölçüşecek.

“Daha uzun, daha alçak ve daha geniş” bir tasarımla piyasaya çıkan dört kapılı sedanın bir de GT versiyonunun geliştirilmesi söz konusu. Ancak şuan için Elantra GT’ye dair elimizde herhangi bir veri yok. Hyundai’nin coupe modeli Senata’nın basık tavanını aynen ödünç alan model, Civic ve Corolla’ya kıyasla daha fazla dikey hacme kavuşmayı başarmış. Keza arka koltukların diz mesafesi de rakiplerinden fazla.

Corolla’nın yolundan gidiyor

Toyota Corolla’nın liderliğini izleyen Elantra, 2021 modelde ilk kez hibrid güç ünitesi sunmaya başladı.

Sahip olduğu 1.6 litrelik dört silindirli motoru altı ileri çift kavramalı otomatik şanzıman ve bir de elektrikli motorla eşleştiren Hyundai, arka koltukların altına küçükçe bir batarya konumlandırmış. Toplamda 139 beygir güce ulaşan Elantra, hibrid Corolla ve Civic bazlı Insight’tan daha az yakmayı başarıyor.

Hibrid olmayan 2021 Elantra’da ise 2.0 litrelik dört silindirli 147 beygirlik motor ve CVT şanzıman kullanılıyor. Ayrıca motoru fark etmeksizin tüm Elantra modelleri sadece ön tekerleklerden çekiş sağlıyor.

Yıl sonuna doğru satışa çıkacak olan modelin fiyatı henüz kamuoyuna açıklanmış değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version