General Motors tarafından satın alınan Avustralyalı otomobil üreticisi Holden, müşterilerine tamamen internet üzerinden gerçekleştirilen yeni bir satın alma deneyimini yaşatmaya başladı. Öyle ki, Holden’in yenilikçi hizmet anlayışı sayesinde ikinci el araba satışı ve yeni araba için gerekli olan kredi alma işlemleri de bilgisayar başından gerçekleştirilebiliyor.

Ancak Holden’in bayileri de bu süreçten tamamen dışlanmış değiller. İnternet üzerinden verilen siparişlerde müşteriden alınan posta kodu sayesinde araç teslimatı en yakın bayi üzerinden sağlanıyor.

Avustralya’da yayın yapan otomobil dergisi GoAuto’ya konuşan Holden’in yönetim kurulu üyesi Mark Bernhard, ülke genelindeki yaygın bayi ağı ile yaptıkları işbirliği neticesinde bu pilot programı başlattıklarını söyledi. Şirket yöneticisi “Bayi ağımız bu sürecin tam ortasında yer alıyor. Araç teslimatları bayilerimiz aracılığıyla sağlandığı gibi, satış sonrası süreci de yine bayilerimiz yönlendiriyor” dedi.

Pilat program Melbourne’da başladı

İnternet üzerinden Holden modeli satın alma deneyimi şuan için sınırlı sayıda şehirde geçerli. Avustralya’nın en büyük şehirlerinden Melbourne, bunlardan birisi. Pilot programın başlatıldığı şehirde yaşayan vatandaşlar artık Holden arabaları hakkında bilgi ve fiyat araştırması yaparken, beğendikleri herhangi bir modeli sepetlerine ekleyip sağlanan finansal çözümlerle güvenli bir şekilde sipariş edebilecekler.

Pilot programın başarıyla devam etmesi ve müşterilerden gelen geri dönüşlerin olumlu olması sonucunda internetten araba satın alma deneyiminin Avustralya genelindeki diğer şehirlerin de kullanımına sunulması bekleniyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version