Honda ilk kez geçtiğimiz yıl Almanya’da düzenlenen Frankfurt Otomobil Fuarı kapsamında CR-V hibrit SUV modelini görücüye çıkarmıştı. Ancak fuarda sergilenen araç sadece prototipten ibaretti. Bugün geldiğimiz noktada ise Honda, hibrit CR-V modelini seri üretime hazır hale getirdiği ve elektrikli motorla güçlendirdi SUV‘u önümüzdeki hafta Paris‘te düzenlenecek olan fuarda tanıtmaya hazırlanıyor.

Arabanın güç ünitesinde önemli değişiklikler var, ancak dışarıdan baktığımızda karşımızdaki CR-V arabanın 2017 modeliyle hemen hemen aynı.

Teknik özellikleri ortaya çıktı

Resmî tanıtımına 1 hafta kadar bir süre kaldığı için Honda, Avrupa pazarına sunulacak CR-V hibrit modelinin teknik özelliklerini de kamuoyuyla paylaşma inceliğini gösterdi. Hem ön çeker, hem dört çeker seçenekleriyle satışa çıkacak olan araç gücünü dört silindirli 2.0 litrelik i-VTEC benzinli motor ve bu motora eşlik eden elektrikli motordan alıyor. Hem elektrikli hem benzinli motor toplamda 181 beygir ve 315 Nm güç üretmeyi başarıyor.

Tahmin edileceği üzere aracın FWD, yani sadece ön tekerleğe güç aktaran modeli biraz daha ekonomik. 100 kilometrede sadece 5.3 litre yakıt sarfeden FWD’nin bir üst versiyonu olan AWD (dört çeker) modelinin 100 kilometrede harcadığı yakıt 5.5 litre olarak belirtiliyor. Bunlar kesinlikle bir SUV için ideal değerler.

Şehir içi trafikte hayat kurtarıcı

Özellikle dur-kalklı şehir içi kullanımda CR-V otomatik olarak hibrid moduna geçip maksimum yakıt tasarrufu sağlıyor. İçten yanmalı motorun devre dışı kaldığı bu durumlarda araç gücünü tamamen elektrikli motordan alıyor. Lityum iyon batarya paketi de aracın frenine basıldığı anlarda şarj ediliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version