Herhangi bir kompakt sedan modeliyle 100 kilometre hızla giderken kaza yaptığınızda nelerin olabileceğini bir düşünün. Paramparça olmuş bir araba, çekici, acil ilkyardım ekibi ve duruma göre de itfaiye hemen olay yerine gelir; aracın içine sıkışmış sürücü ve yolcuları kurtarmaya çalışırdı. Ancak Tesla Model 3 için aynı durum söz konusu değil.

Daha önce de birçok Model 3 sahibi, kaza anında arabanın inanılmaz derecede dayanıklı olduğunu fark etmişti. Şimdi ise bir başka Model 3 kullanıcısı, kaza yaptıktan sonra yaşadığı deneyimi Reddit’te şu sözlerle paylaştı:

İlk yardım ekibinden tutun, çekici kamyonun şoförüne kadar herkes bu duruma çok şaşırıp normal bir araba olsa bu kazadan sağ çıkamayacağımı söyledi. Bence de ya ölürdüm, ya da şu ankinden çok daha kötü bir durumda olurdum.

Tesla Model 3’ün hayatını kurtardığını söyleyen sürücü, kaza sonrası fotoğrafları da Reddit okuyucularıyla paylaştı. Hurdaya dönen arabadan neredeyse burnu bile kanamadan çıkan şoförün tek yarası, gaz pedalının ayağına çarpması yüzünden oluştu.

Kaza sonrası torpido gözü açılmadı

Kaza anında Model 3’ün dokunmatik ekranını tamamen paramparça olması, oldukça ilginç bir sorunu da beraberinde getirdi. Aracın torpido gözünü açmak için herhangi bir fiziksel düğme olmadığından dokunmatik ekran üzerinden komut vermek gerekiyordu. Bu mümkün olmadığı için kaza yapan Model 3 kullanıcısı, torpidodaki önemli belgelerini alamadığından yakındı.

Tesla CEO’su Elon Musk da Twitter’dan yaptığı açıklamada bu sorunu çözmek için çalıştıklarını açıkladı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version